Ödüllü Yazar ve Şair Betül Fırat’ın 6 eseri birden okurlarıyla buluşuyor. “Hayatın Bam Teli, Vadesi Dolmuş Sözler, Dejenere Edebiyat, Modumuza Göre, Ruh Tefecileri, Yorgunlar Rıhtımı” adlı eserlerini dijitalleşen dünyada okunmaların artık pratik hale gelmesiyle birlikte e-kitap olarak “Play Kitaplar” uygulamasında yayınlamış bulunmakta ve okurlarını beklemekte.
Deneme türündeki eserlerle Fırat, duygu ve düşüncelerini dahası hayata karşı duruşunu sergilemekte. Fırat, “Hayatta ve dünyaya bakışı herkesin farklı olmakla birlikte ortak bir payda da buluşmamız gerektiğinin altını çizmek isterim. Ortak değerler toplumları bir arada tutan olgular olmasıyla birlikte, toplumun değer yargılarında da değişimlerin olması gerektiğini de vurgulayabilirim; en azından toplumun hatalı huylarını değiştirmemiz açısından yararlı olabilir” dedi.
Betül Fırat 2020 yılında ilk kitabı “Mavinin Fecri” isimli kitabıyla çıkakken 2021 yılında ise “Mihrinin Hicranı” isimli şiir kitabı ile okuyucuların kısa sürede takdirini toplamayı başardı. Edebiyat alanında sürekli çalışan FIRAT aynı anda 2022 yılında “Heybemden Dökülen Öyküler” isimli öykü kitabı ve “Siyah Şapkalı Adam” isimli polisiye roman kitabı ile tekrar okuyucularıyla buluşmuştu. 2022’nin sonunda da “Derin Mevzu Konuşacaklarımız Var” ve çocuk romanı olan “Kayıp Lapis Lazuli” ile okuyucunun karşısına tekrar çıktı. 7. Kitabı olan “Öykü Muhiti” öykü kitabıyla okurlarının karşısına çıktı. Yine 8. Kitabıolan “Ay Işığında Hikâyeler” adlı öykü kitabıyla okurunun karşısına çıktı. Son olarak da 9. Kitabı olan “Şair Rıhtımında Şiirler” ile okurun karşısında. 10. Kitabı “İstiridye Kızı” çocuk romanı ile çocukların ve gençlerin kalbini kazanacak. Şimdi de Hayatın Bam Teli, Vadesi Dolmuş Sözler, Dejenere Edebiyat, Modumuza Göre, Ruh Tefecileri, Yorgunlar Rıhtımı ile eser sayısını 16’ya çıkarmış durumda ve okurlarını beklemekte. Ortaokuldan itibaren tüm öğrencilere, gençlere ve kitapseverlere hitap ediyor.
Kısa zamanda 16 kitaba birden imza atan Fırat, “Bir Başarı Öyküsü” olarak edebiyat ve sanat hayatına devam ediyor. Aynı zamanda köşe yazarlığına da devam etmekte. Diğer yandan da güfte ve şarkı sözü yazarlığı yaparak güftelerini besteletmekte ve kanalında yayınlamakta. Çok yönlü olan Ödüllü Yazar ve Şair Betül Fırat’ın gerekse aldığı ödüller gerekse eserleri büyük ilgi topladı. Giderek büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan Fırat, yeni projelerle edebiyata katkı sunmaya devam etmek istemekte.
Yazar ve Şair Betül FIRAT
13 Ekim 1984 yılında Amasya İli Taşova İlçesi doğdu. Liseyi Diyarbakır İlinde Diyarbakır Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 2010 yılında lisansını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, 2018 yılında da Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Samsun’da başladığı ziraat mühendisliği görevine halen Ankara’da devam etmektedir. %40 bedensel engellidir.
Çeşitli basılı ve web gazeteleri ve de web edebiyat sayfalarında köşe/deneme/öykü yazarlığına devam etmektedir. Sosyal Medyada ‘Paradoks Okur Yazar’ olarak bilinen yazar çeşitli platformlarda kitap tanıtımları yapmaktadır. Aynı zamanda yazar, Yazar Betül Fırat, youtube kanalında şiirleri seslendirilmekte ve güfteleri besteleterek yayınlamaktadır. ‘Edebiyat Sanat Meltemi’ Web sayfası Genel Yayın Yönetmenliğini ve yazarlığı da yapmaktadır. Bir Başarı Öyküsü olarak anılmaktadır.
Betül Fırat’ın Eserleri:
Katıldığı Antolojiler:
Bestelenen Şiiri:
Aldığı Ödüller:
Genel Yayın Yönetmeni Olduğu Platform;