Merhabalar
Literatürden bağımsız, kaynakça listesi olmayan özgün, aykırı ve günlük hayatın gerçeklerine, bilimsel verilere dayalı bakışla araştırılıp yazılan kitaplar:
1) YOLSUZLUKLA MÜCADELE KILAVUZU: 30 Yıllık deneyim güvencesiyle. Özel sektör kurumlarına yönelik. Düzinelerce örnek vak’a ile baştan sona adım adım anlatılan yolsuzluklara karşı önlemler alma, araştırma, soruşturma ve raporlama süreçleri. Sanık ve tanıklarla görüşmelerde psikolojik atmosferin yönetimi ve itiraf alma teknikleri.
Her iç denetçi ve müfettişin çantasında bulundurması gereken teknik ve taktik içerikli cep kılavuzu. Bununla birlikte işletme sahipleri, ortakları ve üst düzey yöneticileri için de kurumların yumuşak karınları, usulsüzlük ve suistimal riski oluşma noktalarında farkındalığın yükseltilip önlemler alınabilmesi için yol haritası oluşturma rehberi.
Çeşitli sektörlerden 80+ ibretlik örnek vaka ile birlikte.
2) PROTİSLÂM (PROTEST İSLÂM) – MADALYONUN ÖBÜR YÜZÜ: Öncelikle “Tanrı esasında nedir?” sorusuna cevap arayan bakış ile yapılan 9 yıllık amansız çalışma. “Semavi” olan ve olmayan inanç sistemleri, kutsal bellenen kitaplar kılı kırk yaran titizlikle tarafsız göz ile incelenip analiz edildi. Tanrı – insan ilişkisi ve din kavramı anlaşılmaya çalışıldı. Klasik anlamda “Tanrı” olarak ifade edilen şeye dair izler ve söylenceler aslında uzaylılar olabilir mi? Öyle ise Kozmosun Tanrısı nasıl bir şey olabilir? Tanrı’ya atfedilen 99 sıfat – isim aslında ne anlama geliyor olabilir? Tüm bunlar paradigma ve tabular gözetilmeksizin sorgulandı.
2,5 Milyon yıllık insanlık tarihinde dünyanın her yerinde her zaman Tanrı inancına dair düşünce sistemleri olan DİN kavramı çeşitli şekillerde hep var olmuştur.
İnsan türü varlık, yüksek egolarla dolu bir canlı türü olması nedeniyle şu iki karşıt abes durumla karşılaşılmaktadır:
– İnsan, aklını kullanarak doğanın işleyiş düzenine ilişkin bilgilere ulaştığında yükselen kibir ve öz güven duyguları zapt edilemez noktalara erişip Tanrı kavramını reddetme eğilimine girmekte ve ATEİST düşünceler ön plana çıkmaktadır.
– Tanrı’nın (Evrensel doğanın oluşum ve yönetim sistemi) kurduğu düzeneğin kendi içinde işleyiş sistemi ve süreçlerinin olması, kaosa yer verilmemesine karşın sırf Tanrı’ya inancının varlığını öne sürerek doğanın işleyişini anlamaya çalışmamak ve buna önem vermemek şeklinde tezahür eden eğilimler göstermektedir. Oysa Tanrı hiçbir zaman hokus pokus yapıp şapkadan tavşan çıkarmaz. Kendi koyduğu doğa kanunları çerçevesinde süreçleri işletir. Muhteşem bir senfoni orkestrasıdır Kozmos.
Evrenin tek merkezden var edilip işletilip yönetilmesi noktasında Tanrı kavramına net inancı olan insanlar bilim ve teknolojideki gelişmeler karşısında Tanrı inancı adına ortalıkta dolaşan cahilce söylem ve eylemleri doğal olarak muteber bulmamaktadır. Daha da ötesi komedya olarak nitelemektedir. Bu eğilimler zaman içinde haklı olarak DEİST düşünceleri ortaya çıkarmaktadır.
İnanç ve düşünce sistemleri arasındaki çatışma giderek derinleşmekte ve birbirini anlamayan, anlayamayan sağırlar diyaloğuna dönüşmektedir.
Dinler ve kutsal kitaplar üzerine yapılan analitik araştırma sonucunda ortaya çıkan bilgilere ilişkin olarak düzenlediğim Protİslâm (Protest İslâm) – Madalyonun Öbür Yüzü kitabı internette Kitapyurdu.com da okurlara sunuluyor.
Protİslâm kitabı aslında ne İslâm dininin ne de diğer dinlerin farklı bir şekilde ifade edilerek şirinleştirme propagandası değildir. Böyle bir amaç taşımamaktadır. Mahalle takımları arasında holigan taraftarlık gayreti de taşımadığı gibi bu tür yaklaşımların tirajı komikliğini cesaretle kutsal metinlerden çarpıcı ve çelişkili örnek ayetlerle gözler önüne sermektedir.
3) CAN SİMİTLERİ: İnsanın kendisini dünyanın merkezine koyarak yaşadığı “Ben merkezli” bencil dünyanın kan ve göz yaşına nasıl boğulduğunun hikâyesi. Toplum psikolojisinin, amiyane tabirle “sürü psikolojisinin” ortaya çıkışı ve insan topluluklarının birer güdümlü mermi haline gelişinin yapı taşları. Yaşama sarılmaya dair genetik yazılım kodlarımızın hikâyesi. Akıllara durgunluk veren yaşanmış ve şahit olunmuş örnek vakalarla günlük hayattan aşinalıklarla analizi.
Yeryüzünü sarsan olayların iç yüzü. Hasan Sabbah’ın Haşhaşilerinden Çanakkale Destanı’na, Ekim Devrimine; Pontus ruhundan Ermeni kalkışmasına, Tehcire, Diaspora ruhuna; Kurtuluş Savaşı’ndan, Şeyh Sait İsyanı’na, Dersim’e. Maraş, Çorum, Sivas olaylarından 12 Eylül darbesine. ASALA, PKK–YPG, IŞID militanlarına. NATO – Varşova kapışmasından Ukrayna – Rusya savaşına. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, Kökten dinci örgütler, SADAT, Global güçler.
Nazi faşizminin etrafta hedef tahtasına oturtabileceği başka nice ulus ve devlet varken Adolf Hitler neden komünizmi ve yeryüzüne dağınık olan Yahudileri baş düşman bellemişti? Holokost noktasına varan Antisemitist Nazi faşizminin ortaya çıkışının kıvılcımını çakan ancak tarihçilerin, hatta Yahudi tarihçilerinin bile gözden kaçırdığı Hitler’in tepesini attıran kinin kaynağı gerçekte neydi? Müfettiş gözüyle ayrıntılı analizler.
İnternette Kitapyurdu.com da okurlara sunuluyor.
Saygılarımla