Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Geleneksel eğitim neden teknoloji tabanlı eğitimden daha iyidir?

2 Temmuz 2023 20:47
288
A+
A-

Online eğitim günümüzde trend olmuştur. Gelecekte, öğrenciler alıştığımız gibi geleneksel okullara gitmek yerine evde bilgisayarla ders çalışma fırsatına sahip olabilir. Bugün en yaygın çevrimiçi eğitim şekli İngilizce dersleridir. Artık öğrenciler ve öğretmenler, iletişim ve eğitim yolu olarak sohbet, kulaklık ve web kamerasını kullanıyor. Bu daha iyi bir seçenek mi?

İnsanlar geleneksel yolu tercih etmelidir çünkü sınıf ortamında öğrenciler akranlarıyla öğrenip sosyalleşebilirler. Ayrıca, eğitmenden öğrencilere, teknoloji yoluyla öğrenilemeyecek birçok değerli yaşam dersi verebilir. Kütüphane veya internet üzerinden araştırma yapma sorunu gibi. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır, ancak geleneksel eğitimin çevrimiçi eğitime göre sayısız avantajı vardır.

Öğrenciler bir sınıfta sosyal ve akademik olarak daha iyi öğrenirler. Öğrenciler çoğunlukla genç yaştadır. Bu nedenle, genellikle akranlarıyla tanışmaya ve birlikte olmaya ilgi duyarlar. Etkileşim kurdukça, odaklanmalarını ve öğrenmelerini kolaylaştırır. Sosyal yaratıklar olarak, kimse sadece inzivaya çekilip kendi kendini eğitemezdi. İmkansız! Yol boyunca insanlarla birlikte yaşar, büyür, öğrenir ve başarılı oluruz.

Ders materyallerinin yanı sıra, bir sınıf eğitmeni başka birçok önemli hayat dersi verir. Öğrenciler dakikliği ve iyi çalışma alışkanlıklarını öğrenebilir ve geliştirebilirler. Öğretmen, hayatın büyük bir parçası olan eğitim sürecinde yol göstericidir. Bir diğer önemli misyonu da gençleri beladan kurtarmaktır. Eğitmen ve öğrenciler arasında on-line kurulamayan bir bağ vardır. Eğitimin kaynağı olarak öğretmen, sadece kitap ve sınavları tanıtmak için değil, hayatın kendisine öğrettiği dersleri paylaşacak kadar da özverilidir.

Geleneksel okullarda okumayı tercih edip çocuklarımızı oraya gönderelim. Çünkü yaşıtlarımızdan veya farklı yaşlardan insanların bir arada olması bize sadece internetten veya kitaplardan değil, toplumdan ve hayattan da sosyalleşme ve öğrenme fırsatı veriyor. Çalışma becerileri gibi eğitim için önemli olan diğer şeyleri de öğrenebiliriz. Çevrimiçi eğitim veya herhangi bir teknoloji tabanlı eğitim uygundur. Ancak, kaliteyi riske atmayalım. Uzun vadeli hedeflere her zaman öncelik verilmelidir.

Teknoloji ne kadar ileri olursa olsun, her zaman olduğu gibi korunursa en iyi kalacak şeyler olacaktır. Bunlardan biri de ‘EĞİTİM’dir.

Beytullah MUTLU

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.