DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yazar Melih MADEN Röportajı

Yazar Melih MADEN Röportajı

B.F. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1987 yılı Afyonkarahisar doğumluyum. Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunuyuum.16 yıldır Muhasebe işiyle uğraşmaktayım.

B.F. Yazmaya nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz biraz?

Yazmaya Lise hayatımda başladım. Lise de özellikle Victor Hugo’nun “Sefiller” adlı kitabını okumuştum ve yazmaya karar verdim. Üniversite döneminde Tarih Öğretmenimizin Adolf Hitler hakkında bir ödevi vardı. Bu ödevden sonra araştırma huyum daha arttı ve sonunda kendimde araştırmacı yönümün de oluşmasıyla yazılarımı değiştirmiş oldum.

B.F. Yayınladığınız kitap sayısı ve konuları nelerdir?

2016 yılında başlayıp 2019 yılında son bulan “KÖTÜ” Adlı Romanım mevcut. “KÖTÜ” Romanında iyi bir karakterin hayatın getirdiği olumsuz olaylar sonunda zamanla kötü karaktere dönüştüğünü anlatan Polisiye-Psikolojik bir kitabım mevcut.

B.F. Yazarken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Yazmak ve yayınlamak; sizin için hangisi daha zordu?

Yazarken kurgu da bazen zorluklar çektim. Karakterleri analiz ederken kurgu da zorlandığım yerler oldu. Benim için yazım aşaması zor bir dönemdi diyebilirim.

B.F. Yazılarınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynağınız nelerdir; biraz bahseder misiniz?

Yazılarımda beni en çok güncel hayatta herkesin başına gelebilecek sosyolojik konular diyebilirim. Etrafımda kırılma noktası olabilecek kitaplarımın kurgu temasında önem kazandırıyor.

B.F. Kitap okur musunuz? Bulunduğumuz dönemde yayınlanan kitaplarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Elbette, şu an hatta Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza” kitabını okuyorum. Günümüzde de kaliteli kitapların çıktığına şahit oluyorum.

B.F. Yazmanın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?

Yazmak gerçek hayatta anlatamadığın duyguları veya gerçekleştiremediğim düşünceleri hayal dünyasında kısıtlama meydana getirmeden yapabildiğim bambaşka bir dünya olarak görmekteyim.

B.F. İyi yazmak için bir formül var mıdır size göre?

İyi yazmak için elbette çok kitap okunmalı ve kendinize bir ilke edinip o ilke doğrultusunda kendini geliştirmenin sürekliliğidir diye düşünüyorum.

B.F. Yazmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

Yazmak isteyenlere önerim sağa sola kulaklarını tıkayıp ne doğruysa onu gerçekleştirmek için yazımlarına devam etsinler. Duygular hapsedilmemelidir.

B.F. Buradan okurlarımıza mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?

Okurlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Onların bana verdiği güçle bugün bir şeyler için uğraşıyorum.

Ayrıca bana bu fırsatı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.