Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

ŞEYTAN VE GENÇ KADIN

ŞEYTAN VE GENÇ KADIN
16 Ekim 2024 13:29
19
A+
A-

PAULO COELHO

Hikâyede gençlerin terk ettiği, kendi halinde yaşayan yaşlı insanların bulunduğu Bescos kasabasından söz eder. Kasabadaki tek genç kişi, bir otelin barında çalışan ve kasabayı terk edebilecek fırsatı kollayan Chantal’dır. En yaşlısı da Berta’dır ki ona da kocasının ruhu görünür ve konuşurlar zaman zaman.

Bir gün, bir silah fabrikası sahibi olan ancak otel kayıtlarında kimliğini saklayan bir yabancı gelir. Karısını ve kızlarını, kendi ürettiği silahları satın alan kişilerce hunharca öldürülmesinin ardından, isyan eder ve çok derin sorgulara düşer. Kötülük insanın ruhunda var mıdır?

Yaşadığı büyük trajedi ile kaybedecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Kasabada her sabah dağlara yürüyüş yapar ve yanında getirdiği külçe altınları toprağa gömer. Yolu Chantal’la da kesişen yabancı, Chantal vasıtası ile kasaba halkına kasabadan bir kişiyi öldürmelerini ve buna karşılık altınlara sahip olacakları tehlikeli bir oyun oynar ve tüm dengeyi alt üst eder. Hem Chantal’ın hem de kasaba halkının imtihanı başlamıştır.

İyilik mi galip gelecektir, kötülük mü? Bu süreçte yabancı adam da kendi içindeki şeytanla mücadele etmektedir.

Yazar, kurgu içinde de olsa, teolojik temalara da değiniyor. Diğer yandan, bu yabancı adam insanlığa dair, iyilik kötülük ve Tanrı’ya dair isyanını, sorgularını kendi başına yaşayabilirdi neden tanımadığı bir kasaba halkına bu tehlikeli oyunu oynadı?

GÜLENAY GÜNEŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.