Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C
DOPPLER
16 Mayıs 2024 16:32
198
A+
A-

ERLEND LOE

Norveç’li yazar Erlend Loe’dan gayet enteresan ve sıra dışı bir kurgusu olan bir kitaptı.

Andreas Doppler başarılı bir iş adamı, 2 çocuklu gayet başarılı bir aile babasıyken, bir gün ormanda bisikletinden düşüyor ve her şey birdenbire karışıyor. İşleyen sistemi ve insanları sevmediğini-istemediğini anlıyor ve ormanda içi huzurla doluyor. Birkaç gün sonra radikal bir kararla, ailesini ve işini terk ederek ormanda yaşamaya başlıyor ve takas ekonomisi ile geçiniyor.

Ölen babasının anısına 7-8 metrelik bir totem direği yaparak mutlu oluyor. Önceleri, ormanda bir geyik yavrusu olan Bongo ile mutlu mesut yaşarken, ilerleyen aylarda ormanda yaşayanlar artıyor ve Doppler’in huzuru kaçıyor ve başka ormanlara yerleşmek üzere yelken açıyor.

Dip Not: Bu kitabın devam niteliği olan “Bildiğimiz Dünya’nın Sonu” ve “Volvo Kamyonlar” henüz okunmadı.

GÜLENAY GÜNEŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.