Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

SORU-SORULAR 

30 Temmuz 2024 20:05
13
A+
A-

SORU-SORULAR

Ogün Orpars

İnsan, ana rahmine düşüp, hayat bulduğu süreç içerisinde, yapı olarak, beden ve ruhtan mı oluşmuştur? Dünya ’ya geldikten sonra sürecek ve hiç bitmeyecek merak ve öğrenme duygusuyla sorular sormaya başlayacak mıdır? Ve her sorusunun cevabında sonra edindiği bilgi onu milyonlarca soru ile tekrar karşı karşıya bırakırken, edindiği cevaplar sonrasında yargıları oluşacak ve bunlar o insanın kimliğini oluşturacak mıdır?
İnsan’ı, bir takım kalıplaşmış kelimeler içerisinde, zapt ettiğini düşünmek yada bu yolda emek harcamak ne kadar mantıklıdır?
Biraz düşünüldüğünde, insanların ve insanlığın önünde bekleyen milyonlarca sorunun sorulmadığı ve sorulmayı beklediğini görmemek, yargı haline getirmemek mümkün müdür?
Sorulacak soruların bu kadar çokluğunun sebebi ise; insanların sordukları ve soruları sonrasında, edindikleri cevapları kabul ederek, bir daha bu soru üzerinde hiç düşünmemeleri ve zamanında sorulması gereken milyonlarca sorunun üzerine basıp yeni sorulara yönelmeleri olabilir mi?
Diğer bir konu da, aslında soru olarak karşımızda duran cevapların, soruyu sorana kendini tanıtma çabası olabilir mi? İşte, gelişmelerde ki aksaklıkların , sorunların yeni yeni milyonlarca soruların ortaya çıkmasından sonra, insanlığın kolaycılığı seçerek, bu soruları yok sayması diye bilir miyiz?
Sorulacak sorular, ne kadarı doğru olmaktadır? Çünkü, elde edilecek cevapların doğruluğu, sorunun doğru olmasıyla da bağlantılı mıdır? Bu da bir yargıdır. Ayrıca, sorularımızın cevapları hemen olmaya bilir. Belki milyon yıl sonra alınacak bir soru sormakta mümkün müdür?
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.