DOLAR
32,5696
EURO
34,9359
ALTIN
2.426,73
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Müzisyen Mert YALÇIN Röportajı

Müzisyen Mert YALÇIN Röportajı

B.F. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Mert Yalçın. Müzisyenim. Ankara’da ikamet ediyorum.

B.F. Sanatınıza nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır bu sanatı icra ediyorsunuz bahseder misiniz biraz?

Albümü yayınlamaya karar verene kadar çalışmalarımı yakın çevrem ile paylaşarak ilerliyordum. Müziğin ciddi bir iş olduğunun bilinciyle, bu konuda özel bir eğitim almamış olsam da öncelikle bilinçli bir dinleyici olmak için başladığım okumalar ve araştırmalar kendi müziğimde de ilerlememi ve bilgilenmemi sağladı. İlerleyen süreçte sahne çalışmalarımın yanında tüm şarkılarımı en iyi şekilde sunabilmek için ekibimle beraber hem albümdeki şarkılarım hem de daha yayınlanmamış şarkılarım için stüdyo çalışmalarımızı yaptık. 

Müziğe olan ilgim ve tutkumla oluşan çalışmalarımı daha fazla insanla paylaşma isteğim, müzik tarihinde bu kayıtların olması gerektiğini düşünmem ve çevremin bana bu konudaki yüksek desteği ile bir albüm yayınlama kararı aldım. 

Prodüktörüm lise ve üniversite den arkadaşım Utku Yıldız uzun zamandır hayalini kurduğumuz bu albümü şimdi çıkartıyoruz.

Müziğim yıllarca beslendiğin tarzları içermektedir; punk rock funk vs… gibi.

B.F. İcra ettiğiniz sanatla ilgili biraz bilgi verir misiniz? Sanatınızla ilgili eserlerinizden bahseder misiniz?

Sanatımla ilgili bilgi şudur 3 şarkılık bir albüm bu şarap blues jaz funk tarzı bir parça flört ve dans ettiren bir parça bence.

Ankara grunge tarzı aslında Ankara şarkısı benim gözümden görünen Ankara’nın ruhuna çok yakıştı ben ve çevrem Ankara’yı hep bir kirli sallantılı ve siyah görmüşüzdür ama bir o kadarda eğlenceli zor vazgeçilen bir aşık gibi Ankara.

Yağmur daha poprock gittikçe sertleşen bir sounda sahip gerçekten çekici bir şarkı sanırım benim daha romantik taraflarımı anlatıyor.

B.F. Sanatınızı icra ederken karşılaştığınız zorluklar oldu mu?

B.F. Sanatınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynaklarınızdan bahseder misiniz?

Beni besleyen çok şair var; başta Atilla İlhan sound olarak grunge funk rock vs… olmaktadır.

B.F. İcra ettiğiniz sanatta benzer eserleri takip eder misiniz? Bulunduğumuz dönemde yapılan eserlerle ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Evet, çok severek takip ediyorum afrobeat blues african blues funk bu aralar beni çok fazla kendine çekiyor. Son zamanlarda Bülent Ortaçgil ve Fikret Kızılok, Erkan Uğur, Yavuz Çetin yabancılardan chris cornell ilgimi çekmekte.

B.F. Sanatınızın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?

Sanat aslında benim için şunu ifade ediyor yoldan geçen birini durdurup merhaba hayata demek gibi. Sanata dair bunları hissediyorum diyemezsin ve bunu yapan birinin sonu sanırım karakol olur ama ben bunları karakola gitmeden şarkılarımla insanlara anlatabilir ve anlaşılmayı bekleyebilirim. Benim için bu kadar mühim müzisyenlik.

B.F. Eserlerinizde sanatınızı icra ederken daha iyi olmak için bir formül var mıdır size göre?

Eser üretirken halihazırda bir formülüm yok. Çok okurum sadece. Atilla İlhan’ı özellikle çok severim. Sanırım benim için kucağıma gitarımı alınca üretim başlıyor genelde. Bende bu doğru orantılı; gitar çalmak ve şarkımı seslendirmek.

B.F. Eser çıkarmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

Her şeyden önce kendilerini tanısınlar kimlikleri olsun hayata dair. Soundlarını belirlesinler; çok icra etmek istedikleri müzik tarzına karar verirken bu sıralar ne dinlenir sorusu yerine kendilerine dönüp kalpleri ne yapmak istiyor ona karar versinler kalplerini dinlesinler. Yani büyük müzisyenleri dinlesinler ve yapmak istedikleri tarzım terminolojisini iyi incelesinler. Kalplerini açsınlar:; insanlara dokunmak kendine dokunmaktan geçer. Kendilerini iyi analiz etmeliler.

B.F. Buradan dinleyicilerinize (izleyicilerinize) mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?

İnsanlara mesajım hayatı ve kendilerini pek ciddiye almasınlar ama hayata ve kendilerine saygı duymayı çok ama çok ciddiye alsınlar. Kendi tempolarıyla yürümeyi denesinler. Trendlerde ne olduğu ile değil kendi kalplerinde ne olduğu ile ilgilensinler zaten yol açılır.

Ödüllü Yazar ve Şair Betül FIRAT

@paradoks.okur.yazar

@yazarvesair.betulfirat

@e.san.mel

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.