Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

GİZLİ DÜŞMAN

GİZLİ DÜŞMAN
9 Eylül 2024 11:34
11
A+
A-

GİZLİ DÜŞMAN

AGATHA CHRISTIE

325 SAYFA

#HERAYAGATHACHRISTIE

#Ortakokuma

#Okudukbitti

📖Fazla konuşmak tehlikelidir ve çok büyük hatadır. Bunu unutmayın. Asla bildiğiniz her şeyi söylemeyin, en yakın dostlarınıza bile.

♨️Tommy veTuppence, maddi sıkıntılar yaşayan iki eski arkadaştır. Hem maddi sorunlarını çözmek hemde macera yaşamak adına “Genç Maceracılar” adında bir ortaklık kurmaya karar verirler. Daha ortaklık kurulur kurulmaz ilk iş tekliflerini de alırlar. Bay Whittington, Jane Finn adında kayıp bir kızı bulmalarını ister bu ikiliden. Jane Finn, Lusitania adında batırılan bir gemiden sağ kurtulmuş ve üzerinde çok gizli belgeler taşıyan genç bir kızdır. Bu belgeleri geminin batcağını anlayan gizemli bir adam vermiştir Jane’e gemide.

♨️Sadece Bay Whittington peşinde değildir kayıp kızın, devlet yetkilileri de tüm çabalarına rağmen uzun zamandır ulaşamamıştır ona. Ayrıca Jane Finn’in kuzeni Julius P. Hersheimmer’de Amerika’dan gelerek bu kayıp olayının peşine düşer ve maceracı ikilimiz ile kesişir yolu.

♨️Aldıkları ilk işin heyecanı ile hemen iz peşine düşer Tommy ve Tuppence. Fakat işleri hiç kolay değildir. Onları bu işe yönlendiren Bay Whittington oldukça tehlikeli, büyük ve acımasız bir örgütün elemanıdır ve Bay Brown adına çalışmaktadır. Buldukları delillerin peşindeki genç, gözüpek ve oldukça zeki ikilimiz, bunun basit bir kayıp vakası olmadığını kısa sürede anlar.

♨️Oldukça heyecan verici bir hikayeydi ve bilinen Agatha Christie eserlerinden biraz farklı bir yolculuk oldu bizim için. Alışkın olduğumuz karakterler Miss Marple ve Hercul Poirot’in yokluğu yanında bir katilin peşine değil uluslararası bir çetenin peşine düştük. Elbette işlenen bir cinayet oldu ama yaşanan entrikalar cinayetin önüne geçti. Son sayfaya kadar devam eden bir heyecan ve yazarın akıcı kalemi ile beğenerek okuduk. Ayrıca yeni kahramanlarımızı da çok sevdik. Beş kitaplık bir serinin ilk kitabıydı Gizli Düşman. Yeni ayda devam edecek Tommy ve Tuppence ile olan maceramız. Sevgili Fatma ve sevgili Sevilay teşekkür ediyorum eşlik ettiğiniz için. Kitap sonrası sohbetler elbette her zamanki gibi çok değerli 💕💕

📖Her devrimin kendi dürüst insanları vardır. Ve devrim sonrası ilk bunlar yok olurlar.

📖Dünyadaki büyük adamların pek çoğu aslında delidir ama bunu kimse bilmez. Hatta kendileri bile.

LÜTFEN KİTAP OKUYALIM!!!

Arzu ORTAÖREN

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.