B.F. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Selin BASMACI 16 Ağustos 1996 yılında Lüleburgaz’ da doğdum. Beş kişilik ailede üç kız kardeşten ortanca olanım. Üniversite hayatım İstanbul da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sivil havacılık ve kabin hizmetlerini okuduktan sonra bir süre muhasebe bölümünde çalışıp daha sonrasında özel sektörde işe başladım. Bu süre içerisinde yazmayı bırakmadım. Tek bir hayalim vardı. Yazar / şair olmak..
B.F. Yazmaya nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz biraz?
Tabi. Yazmaya lise hayatımda başladım. O zaman kağıt ve kalemi elime aldım. On üç senedir yazıyorum. Yazdıkça daha çok yazmayı seviyorum.
B.F. Yayınladığınız kitap sayısı ve konuları nelerdir?
Geçmişin izleri temmuz ayında çıktı. Daha sonrasında ağustos ayında ikinci baskıyı gördü. Ardından gelen dionysos seçme hikayeler aşk ve şarap üzerine yazılan hikayeler yayınlandı. Geçmişin izlerinin konusu yok aslında şiir kitabı geçmişin izleri… bir çok duyguya tercüman olması umuduyla yazdığım kitabım. Seçme hikayeler aşk ve şarap ise bir çok değerli yazar arkadaşlarımın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir eser derleyen kişi benim ve içinde beş tane hikayem var.
B.F. Yazarken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Yazmak ve yayınlamak; sizin için hangisi daha zordu?
Aslında yazarken kimi zaman insan yorulur. Ama ben pes etmeden yazmaya devam ettim. Bir çok engel çıkar ama önemli olan tel şey bunlarla başa çıkıp hayallere giden yolda asla pes etmeden yola devam etmektir. Yayınlamak konusunda sorun yaşamadım. Yayınlama süreci güzel oldu.
B.F. Yazılarınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynağınız nelerdir; biraz bahseder misiniz?
İlham kaynağım şudur diyemem. Bir çok şeyden ilham alıyorum. Kimi zaman etrafımda yaşananlara yazıyorum. Kimi zaman yolda gördüğüm bir nesneye kimi zaman ise içimde yaşadığım duygulara…
B.F. Kitap okur musunuz? Bulunduğumuz dönemde yayınlanan kitaplarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Kitap okurum tabi ki sevdiğim bir çok yazarlar var. Ülkemizde okur oranı düşük. Ne yazık ki ama bunu düzeltmek de biz yazarların elinde olduğunu düşünüyorum.
B.F. Yazmanın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?
Yazmak beni ben yapıyor. Terapi gibi yazdıkça yazasım geliyor. Ve yazdıklarımın papatyalarım olarak adlandırdığım okuyucularımın beğenmesi beni daha da mutlu ediyor. Onlara buradan sizlerin huzurunda teşekkür etmek isterim. Papatyalarım iyi ki varsınız.
B.F. İyi yazmak için bir formül var mıdır size göre?
Tabii ki vardır. Çok okuma yapmak ve bol bol araştırma yapmak iyi yazmanın en güzel formülüdür.
B.F. Yazmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?
Bol bol araştırma yapsınlar. Okuma yapsınlar mesela yazarken tekrar tekrar okusunlar.
B.F. Buradan okurlarımıza mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?
Söyle söylemek istiyorum. Onları çok seviyorum. Benim güzel papatyalarım iyi ki varsınız hayallerinize giden yolda başarı hep sizinle olsun. Ne olursa olsun düşer iseniz kalkmayı bilin. Hayalleriniz için hepsi ve inanın sımsıkı sarılın…
Bizde seni çok seviyoruz güzel papatyam iyi ki varsın