B.F. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Adım Berrin İçmeli Korucu, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunuyum. Mezuniyetimden bu yana seramik, grafik ve resim sanat dallarında çalıştım, ve halen devam ediyorum.
B.F. Sanatınıza nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır bu sanatı icra ediyorsunuz bahseder misiniz biraz?
Sanatla ilgili aklıma gelen; küçükken, okul öncesi yaşlarımda doğa yürüyüşlerim, çiçeklerle iç içe oluşum, doğal obje biriktirişim, gözlemlerim, bahçedeki kil ile objeler oluşturmam ve taçlı prensesli resimler yapışım gelir. Kendimi bildim bileli içimde sanat aşkı var. Çocukluğumdan bu yana sanatın hep içindeydim. Son bir yıldır resme ağırlık verdim.
B.F. İcra ettiğiniz sanatla ilgili biraz bilgi verir misiniz? Sanatınızla ilgili eserlerinizden bahseder misiniz?
Resim sanatı, duygu ve düşüncelerin belli estetik kurallar çerçevesinde iki boyutlu bir düzlem üzerine yansıtılmasına dayanan sanat dalıdır. Her türlü malzeme kullanılabilir. Bilinen ilk resimler mağara resimleri olmakla birlikte çoğunluğu av sahneleri olmuştur. Bitki kökü gibi doğal yollarla elde edilen boyaların yerini günümüzde endüstriyel boyalar aldı. Hatta dijital sanatla birlikte sanatçı boyaya bile ihtiyaç duymadan eserini ortaya çıkarabiliyor.
Ben her rengi ayrı yaşıyorum ve seviyorum. Resimlerimde renkler dikkat çekici. Ortak özellikleri bu oldu. Gerçekçi yaptığım resimlerin yanı sıra renklerin ön planda olduğu resimler yapıyorum. Malzeme olarak daha çok soft pastel, yağlıboya, akrilik boya kullanıyorum.
B.F. Sanatınızı icra ederken karşılaştığınız zorluklar oldu mu?
Sanatı deneyimledikçe, ortaya koydukça, ifade ettikçe gururlu, rahatlamış, güvende ve neşeli hissediyorum. Yeteri kadar zaman ayıramayınca bu ihtiyaçlarımın karşılanmadığını hissediyorum. Benim için zorluk zaman sanırım.
B.F. Sanatınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynaklarınızdan bahseder misiniz?
Doğanın kendisinden ilham alıyorum. Tabiattaki taze, ışıklı renklerin neşeli havasından ve rengi canlı kullanan ressamların eserlerinden etkileniyorum. Mesela Henri Matisse André Derain gibi yaşama sevinci duygusu veren, renkçi, doğacı resimler yapan sanatçılardan esinlenirken, hiperreal resimlerden de feyz alıyorum.
B.F. İcra ettiğiniz sanatta benzer eserleri takip eder misiniz? Bulunduğumuz dönemde yapılan eserlerle ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Her sanatçı ayrı bir dünya. O dünyalardan çıkan eserleri izleyip, incelemek çok keyifli benim için. Günümüzde resim sanatını ifadesi zengin ve kuralsız görüyorum. İnsanın iç dünyasına inerek somut dünyadan kurallardan ve kalıplardan uzak olduğunu düşünüyorum. Bugünkü yaşam şekline uygun, birçok çeşitli geleneği de içinde barındırabilmekle birlikte bilgisayar programının yardımıyla da yapılabiliyor.
B.F. Sanatınızın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?
Sanat benim için, insan kalbinin derinliklerinden gelen bıraktığı izlerin eserle ortaya çıkması, yansıması ve somut hâle gelmesidir. Sanatın her alanı, insanın duygu ve düşüncelerinden ortaya çıkar. Sanatta incelik ve güzellik, Ruhi derinliklerle paralel ilerler.
B.F. Eserlerinizde sanatınızı icra ederken daha iyi olmak için bir formül var mıdır size göre?
Bana göre, öncelikle sanatla uğraşırken yalnızca sizin hikâyeniz olduğunu hatırlamak iyi olabilir. Esere yansıtılan tüm fikirler ve duygular, her ne kadar karmaşık olsa da, kolay anlaşılır olması yarar sağlayabilir. Daha çok denemek ve çalışmak bir yoldur.
B.F. Eser çıkarmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?
Sanat kendini bilme biçimidir. İçinde sanatı yaşayan, hisseden onu yansıtacaktır mutlaka. Bunun farkına varıp adım atsınlar ve harekete geçsinler.
B.F. Buradan dinleyicilerinize (izleyicilerinize) mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?
Yapmak istediğiniz her şeye yolu açabilecek yaratıcı kaynaklarınızı keşfedin. Sizi cesaretlendirecek, yeteneklerinize özgürce gelişim alanı sağlayacak teknik ve egzersizleri öğrenip yaratıcılığınızı tıkayan öğeleri bulup yola devam edin.
Ancak bukadar güzel anlatılır emeğinize ve dilinize sağlık başarılar diliyorum