B.F. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
02.09.1990 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldim. Evli üç çocuk babasıyım. 2008-2010 Bitlis Eren üniversitesi inşaat teknikeri 2011-2013 Afyon Kocatepe üniversitesi Yaşlı Bakım (sağlık teknikeri) 2021 Kars Kafkas üniversitesi Hemşirelik bölümü 2022 Anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi Tıbbi dokümantasyon sekreteri ( devam etmekte). 2013-2017 Özel bir hastanede sağlık teknikeri olarak görev yaptım. 2017 yılından beri Kamu kurumunda Evde sağlık hizmetleri biriminde sağlık personeli olarak görev yapmaktayım.
B.F. Yazmaya nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz biraz? İlköğretim yıl arımdan beri kitap ile sıkı bir ilişki halindeydim. Bu süreç Üniversitesi yılarımda da devam et i. Ama son 5 senedir aktif olarak öykü, hikâye ve Roman türünde çalışmalarım oldu.
B.F. Yayınladığınız kitap sayısı ve konuları nelerdir?
İki kitabım bulunmakta. “Sessizliğin Ardındaki Çığlık”: Yıl ardır gelenek ve kültürlerinden dolayı sessiz kalan kadınlarımızın iç sesi olmaya yönelik bir çalışmayı kaleme aldım. Aslında bu kitabı okuduğunuzda en büyük savaşçıların kadınlar olduğuna karar vereceksiniz ve Coğrafya kader mi yoksa keder mi? Sorularınız olacaktır zihninizde. “Yıkılmış umutlar korosu”: Diyarbakır’ın dar sokaklarında koca bir hayat serüvenine kendinizi bulacaksınız. Gözyaşlarınıza engel olamayacak olaylar sizleri geçmişe götürecektir. Tıpkı önceki kitabımda olduğu gibi Coğrafya kader mi yoksa keder mi? Sorularınız olacaktır zihninizde.
B.F. Yazarken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Yazmak ve yayınlamak; sizin için hangisi daha zordu?
Evet, en büyük sorunum bir bilgisayarımın olmaması. Bu süreçte arkadaşımın da uzun bir süre için bilgisayarı ödünç almıştım. Gerçi bilgisayarım daha da olmadı.
B.F. Yazılarınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynağınız nelerdir; biraz bahseder misiniz?
Yazılanlarımda beni besleyen asıl kaynağım bol bol kitap okumak. Tek bir yazar üzerinde yoğunlaşmadan farklı tarzlara sahip kitaplar okumam oldu.
B.F. Kitap okur musunuz? Bulunduğumuz dönemde yayınlanan kitaplarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Tabi ki hem de çok okurum. Sadece kitap değil, Dergide çok okurum. Ne yazık ki bizim gibi Yeni Fırında çıkmış yazarların kitapları çok gündeme gelemiyor. Bu da yeni yazar adayların heveslerini kırmakta
B.F. Yazmanın sizin için ne ifade et iğini öğrenebilir miyiz?
Beni anlayan tek şey. Başka bir dünya. Dert ortağım, sırdaşım ve en önemlisi yoldaşım oluyor. Yazarken kalemimle uzun bir yolculuğa çıkarıyorum.
B.F. İyi yazmak için bir formül var mıdır size göre?
Okuyun. Hiç bıkmadan okuyun. Hiç sıkılmadan yazın. Doğayı, kadınları, hayvanları, aşkı, mutluluğu, üzüntüyü. Her şeyi yazın. Yanlışta olsa yazın, elbet e yazdıklarını anlayan biri olacaktır.
B.F. Yazmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?
Yazmaktan korkmayın. El âlem ne der diye vazgeçmeyin.
B.F. Buradan okurlarımıza mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?
Kitap almak için tereddütleriniz olmasın. Okumak ufkunuzu geliştirir. Unutmayalım! Kitap okumak bir kadını sevmek gibidir.
Ödüllü Yazar ve Şair Betül FIRAT
@paradoks.okur.yazar
@yazarvesair.betulfirat
@e.san.mel