Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

JOHN VERDON’IN YILAN AVI ADLI KİTABI ÜZERİNE NOTLAR

JOHN VERDON’IN YILAN AVI ADLI KİTABI ÜZERİNE NOTLAR
11 Ekim 2024 09:18
15
A+
A-

JOHN VERDON’IN YILAN AVI ADLI KİTABI ÜZERİNE NOTLAR

Arzu ORTAÖREN

440 SAYFA
📖İnsanların ölmesine alışkınım. Bütün gün ölüm döşeğindeki hastalarla beraberim. Ölüm doğal bir şey. Ama öldürülmek… o korkunç.
♨️Eski tenis oyuncusu ve şimdilerde şaibeli bir zenginliğe sahip (uyuşturucu satıcılığı başta olmak üzere pek çok yasadışı işten elde edilen bir zenginlik) Ziko Slade, Leny Lerman’ı öldürmekten tutuklanır. Slade’in terapisti Emma bu cinayeti onun işlemediğinden çok emindir. Yardım etmesi için zeki dedektifimiz Dave Gurney’den yardım ister.
♨️Basit bir cinayet vakası gibi görünür başta olay. Küçük suçlardan kaydı olan Lerman, Slade’e şantaj yapmış, istediği parayı almaya gittiğinde de öldürülmüştür. Fakat dosyayı inceleyen Gurney, olayın çok daha karmaşık olduğunu anlar.
♨️Serinin son kitabını sevgili Bahar , Ayşegül ve Özgün ile okuduk. Eşlik ettiğiniz için teşekkürler kızlar 💕💕Psikolojik yönü ağır basan bir maceraydı. Dave’in geçmişiyle özellikle babasıyla ilgili anılarını sorguladığı, eşi Madeline ile gerginlikler yaşadığı, aile yaşamlarını gözden geçirdiği bir hikayeydi. Dave’nin kitap boyunca yaşadığı ufak tefek unutkanlıklar, Hardwick’in (seviyorum bu kaba saba, lafını sözünü esirgemeden söyleyen adamı) durumu, Madeline ile ilgili belirsizlik yeni macerayı heyecanla beklememe sebep oldu son sayfayı kapattığımda. Olay örgüsü sonlara doğru (özellikle son 60 sayfada) hız kazandı. Yine severek ve merakla okuduğum bir kitap oldu. Umarım çok beklemeden devamını okuma şansımız olur ve kafamızda oluşan sorulara yanıt bulabiliriz.
📖Bazen bilinmezliğin ortasında işe evren karışır.
📖Sorunlarımın çoğu aslında sorundan çok lütuf benim için. Meşgul olmak demek faydalı olmak demektir, değil mi? Faydalı olabilmek bir nimettir. Yani dünyaya nasıl baktığınızla ilgili daha çok.
📖Tepkisi Gurney’ye, umut ettiği ilişkiyi bir türlü kuramadığı birini kaybetmenin acısının yakın ilişkideki birini kaybetmekten daha acı verici olabileceğini hatırlatmıştı. Pişmanlık muhtemelen tüm duyguların en acı vericisiydi.
📖“İyi bir evliliğin temel bileşeni nedir?”
Ona bir olasılıklar listesiyle yanıt vermişti: Aşk, sabır, hoşgörü, nezaket, cömertlik, bağışlayıcılık. Terapisti bunlarn hepsinin arzu edilen özellikler olduğunu kabul etmiş ama bu listede hayati derecede önemli bir özelliğin eksik olduğunu söylemişti. Bu özellik yoksa o evlilik kusurlu demektir diye eklemişti. Bu hayati özellik yaşam ortaklığıydı.
📖Görüp de unuttuğumuz her şey, sonsuza dek gördüklerimizde yaşar…
📖Huzur istiyorum. Hepsi bu. Sadece huzur.
LÜTFEN KİTAP OKUYALIM!!!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.