Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Yazar Melda VATANCI Röportajı

Yazar Melda VATANCI Röportajı
A+
A-

B.F. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Ben Melda Vatancı Uluslararası İlişkiler mezunuyum. 3 yıl İngiltere’de yaşadım. Renksiz Dünya Hikayesi adlı kitabın yazarıyım.

B.F. Yazmaya nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz biraz?  Lisede bir şeyler yazmaya başladım. Lise 2 ye geçerken katıldığım gençlik kampında kompozisyon yarışmasında 2. Oldum. 20 yaşında ise bölümümle ilgili bir internet sitesinde haber derlemesi yaptım.

B.F. Yayınladığınız kitap sayısı ve konuları nelerdir?                Tek kitabım var kitap nükleer sızıntıyla değişen hayatlarıyla insanların kendileriyle yüzleşmesini anlatıyor.


B.F. Yazarken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Yazmak ve yayınlamak; sizin için hangisi daha zordu?                  Zorlukla pek karşılaşmadım. Hepsi kolay geldi.


B.F. Yazılarınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynağınız nelerdir; biraz bahseder misiniz?                  Okuduğum kitaplar ve hayal gücüm. Toplumsal sorunlara duyarlı olmam ve adaletsizliğe karşı olmam.   


B.F. Kitap okur musunuz? Bulunduğumuz dönemde yayınlanan kitaplarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?                   Kitaplar daha eleştirel ve bilgi verici olabilir diye düşünüyorum. 


B.F. Yazmanın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?            Yazmak bir yaşam biçimidir.

B.F. İyi yazmak için bir formül var mıdır size göre?
Değişik kitaplar okuyarak ufuk açmak gerekir.


B.F. Yazmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?                    Bol bol kitap okusunlar.


B.F. Buradan okurlarımıza mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?            Okurlarıma toplumsal gerçeklere duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Sorunun değiş-l çözümün parçası olsunlar. Sorgulayarak ve eleştirel bakışla bir şeyleri irdelesinler.

Yorumlar

  1. Abdulrahim dedi ki:

    Güzel bir röportaj olmuş tebrik ederim Melda hanım.