B.F. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Ben Barış Kerim Cesur ilk ve ortaokulu İstanbul Bahçelievler’de Tamamladım liseyi İse Özel Bilim Kültür Anadolu Lisesinde okudum üniversiteyi ise 2 yıllık İAÜ Radyo Tv Programcılığını bitirdim. Erzurum Atatürk Üniversitesin de fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümünü okuyarak yükseköğrenimine devam etmekteyim. Çalışma alanında ise şu sıralar 8 yıl aranın ardından tiyatro ile ilgilenmeye devam etmekteyim. TFGK- Türkiye Fotoğrafçılar ve Gezi Kulübünün ve TSOK Türkiye Sinemacılar ve Oyuncular Kulüplerinin Kurucusuyum ve Başkanlığını 2015/2020 2020-2021 arasında yönetmiştim. Şu sıralarda dizi, sinema, reklam ve tiyatro alanlarında oyunculuk hayatına devam etmekteyim.
Oyunculuk Kariyeri:
Fırat Kültür Merkezi- Hırsız Oyunu-2012-2012
Tiyatro Külliyen-Mahalle Şenlikleri-Ramazan Etkinlikleri) 2013-2014
Bakırköy Çocuk Sanat Tiyatrosu-Doğa Savaşçıları) 2014-2014)
İstanbul Kültür Üniversitesi Sürekli Eğitim M. Düzmece Müzikal) 2015-2015)
Koza Tiyatrosu-Orasını Es Geç Yetişkin Oyunu-Kukla Tiyatrosu-Diş Perisi) 2021-
Sinema:
Yola Çıkmak-Sinema Filmi) 2014-2014)
Gençliğim Eyvah-Dizi (2020)
Fotoğraf Projeleri
İfsak 2015 206.Dönem 2015-2015 Yaşamımızdan Kareler)
GSB Gençlik ve Spor Bakanlığı- 2016- 2016)
TFGK-Türkiye Fotoğrafçılar ve Gezi Kulübü-100 Gönüllü Fotoğrafçı Projesi 2016-2016)
Fotoğraf Sergileri:
GSB-Gençlik ve Spor Bakanlığı Kişisel Karma Sergisi 2016-2016)
Beşiktaş Belediyesi Derin Düşünceler Kişisel Fotoğraf Sergisi-2017-2017)
Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi-Derin Düşünceler 2018-)
Kadıköy Belediyesi-Derin Düşünceler 2 Kişisel Fotoğraf Sergisi-Nisan 2019
Sarıyer Belediyesi-Derin Düşünceler 3 Kişisel Fotoğraf Sergisi-Ekim-2019)
Bahçelievler Belediyesi-Yansımalar Kişisel Fotoğraf Sergisi Mart-2020)
Küçükçekmece Belediyesi-Yansımalar Kişisel Fotoğraf Sergisi Temmuz-Ağustos 2021)
Kartal Belediyesi- Yansımalar Son Kişisel Fotoğraf Sergisi Ekim 2021)
Karma Fotoğraf Sergileri:
Sivas-Fotoğraf Evi Derneği-2018)
B.F. Sanatınıza nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır bu sanatı icra ediyorsunuz bahseder misiniz biraz?
Sanat doğuştan gelebilen bir yetenek, yetenekte kişinin kendisini sanat alanına yönlendirmesiyle büyüyen bir ağaç gibi bende ilkokulda okulumuza gelen tiyatrolardan ve biraz da küçüklükten gelen insanları gözlemleyerek tiyatro, fotoğraf ve oyunculuk alanında kendimi geliştirdim. Toplamda 11 yıldır fotoğraf 10 yıldır da tiyatro ve oyunculuk desek hala bu alanlarda kendime bir şeyler katmaya ve başarılı işlere devam ediyorum.
B.F. İcra ettiğiniz sanatla ilgili biraz bilgi verir misiniz? Sanatınızla ilgili eserlerinizden bahseder misiniz?
Fotoğraf sanatından başlayayım. O zaman biliyorsunuz fotoğraf ikiye ayrılır. Bir görmek ve bir de çekmek ben görmek sonra da çekmekten yanayım. Çünkü o zaman yaptığınız işe saygınız oluyor ve çektiğiniz ortaya koyduğun üründe anlamlı oluyor bu gayet güzel bir duygu en azından bir vakit ve ortaya çıkan başarı boşa gitmemiş oluyor. Tiyatro yönünden de baktığımız zaman tiyatro bana göre insanın ana beynini oluşturuyor. Alt yapı bir psikoloji bölümü okumuş kadar oluyorsunuz çünkü sahneye çıktığınız zaman oradaki heyecan, telaşçılık, mutluluk, hüzün, stres insana hep bir şeyler katıyor insanları gözlemliyorsunuz. Aynı fotoğrafta olduğu gibi kendinizi dinliyorsunuz iç sesinizi ve dış sesinizi ve siz orada ne kadar belirli bir kimlik (rolle) oysanız da esasında bazen kendinizle çelişiyorsunuz. Bazen de kendinizi o kimlikte buluyorsunuz ama önemli olanda seyirciye bir şeyler anlatabiliyor; güldürürken düşündürüyor musunuz? Önemli olan bu mesaj verebilmekte. Bu sebeple bende kendimi tiyatro açısından bu anlattığım konumlarda buluyorum. Sevmek sevilmek yaptığın işin hakkını verebilmek ve üste çıkabilmek…
B.F. Sanatınızı icra ederken karşılaştığınız zorluklar oldu mu?
Fotoğrafçılıkta oldu tabi sokaklarda gezerken insan iletişimi çok önemli. Hele tanımadığın biriyle bayan olsun erkek olsun çocuk olsun tersleyen insanlar genelde bana az olmuştur ama olumlu bakanlarda oldu tersleyen insanlar neden tersler derseniz suç işleyen biri kamera da görünmek istemez. Bu yüzden tepki gösterir ama utangaç insanlarda çıkabiliyor tabi. Dediğim Gibi iletişim tekniklerini bildiğimiz müddetçe sıkıntı yaşamayız.
B.F. Sanatınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynaklarınızdan bahseder misiniz?
Fotoğrafçılık açısından yine yorumlayayım sonuç: insan ve sokaklar şehir (gülüyor) .
Ve tabi ki de usta fotoğrafçıların bazıları rahmetli oldu saygıyla eğiliyorum onların önünde.
Tiyatro açısından da sahne ve izleyici çünkü izleyici taraftar gibidir. Aslında size gülerler, alkışlarlar, ağlarlar, yeri gelir çıkar gider. Hepsi bu yüzden seyirci çok önemli diye düşünüyorum ve oyun sonrasında oyun hakkında yorumlar ve sahnede neler yaptığınıza dair yorumlardır olumlu olumsuz olabiliyor.
B.F. İcra ettiğiniz sanatta benzer eserleri takip eder misiniz? Bulunduğumuz dönemde yapılan eserlerle ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Sokakta çekilen fotoğrafların sahipleri gözleri kişiler farklı farklı ama mekânlar aynı kadrajlar da farklı hikâyeler farklı konular farklı bunlar olabilir. Bunlar zenginleştirir eseri eserleri bu yüzden ben olumlu bakıyorum ve takipte ediyorum tabi ki.
B.F. Sanatınızın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?
Sevgi, barış, mesaj, doğru, yanlış, insanca yaşam
B.F. Eserlerinizde sanatınızı icra ederken daha iyi olmak için bir formül var mıdır size göre?
Çekmeden daha iyi kareyi sahne de oynarken seyircinin gülüp gülmeyeceğini bilemezsin ilk önce çekeceksin bir daha çekeceksin ki daha iyisi olsun sahne de oynarken ilk önce oynayacaksın ki daha iyi güldüre bilir miyim diye düşünesin.
B.F. Eser çıkarmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?
Okumadan görmeden gözlemlemeden yola çıkmasınlar sanatların bütün başında gelen görmektir duymaktır konuşmaktır havayı koklamaktır ve nefes alabilmektir. (Gülüyor)
B.F. Buradan dinleyicilerinize (izleyicilerinize) mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?Sanatla kalsınlar üşütmesinler Korona Olmasınlar